Jazzar 2013.06.03. 09:10

Tarka Barka

tarka barka.jpgIsmét egy elronthatatlan sütike, amit kezdőknek is bátran ajánlok, nem kell hozzá sok minden, ha margarinnal készítitek és fekete csokival akkor teljesen laktóz mentesen is elkészíthető.

A tepsit sem kell kikenni, akkor sem, ha nem szilikon, ennek ellenére én sütő papírt szoktam használni, de csak a könnyebb kezelhetőség végett.

Hozzávalók: 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 4 tojás, 30 dkg liszt, van. cukor, 2 ek kakaó, citrom héja, meggy és mandula aroma, fehér és ét csoki ha van.

Elkészítés: A vajat és a cukrot habosra keverjük. Utána egyesével hozzáadjuk a tojást. Minél tovább verjük külön-külön habosra a tojásokat, annál könnyebb lesz a tészta. Utána jöhet bele a van. cukor, a reszelt citrom héja és a liszt. Ha kész, ketté vesszük, az egyik adagba kakaót keverünk. Már így is kész és mehetne a tepsibe, de ha teszünk a barna krémbe pár csepp meggy és mandula aromát, iszonyatosan feldobja az ízét. Ha apróra vágott fehér csokit a fehér krémbe, a kakaós krémbe pedig ét csokit is keverünk, akkor a végeredmény majdnem brownie-s lesz, ami ugye nem semmi...

A két krémet egy tepsibe, vagy a képen látható módon, vagy egyszerűen ahogy csak sikerül foltokban letesszük, majd a kanállal kicsit össze is keverjük. 20-25 percig sül 220 fokon légkeveréssel. Ha kihűlt, lehet szeletelni. Én csak addig szoktam sütni, amíg a tűre picit ragad a tészta, mert így marad belül krémes, kívül meg sült.

Jó étvágyat! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr335341297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása