hagyma.PNG

Annyira egyszerű, hogy nem kell mellé semmi szöveg.

HÚSVÉTRA ajánlom!!!

1.A póréhagyma fehér részét karikákra vágjuk, a mogyoróhagymát és a fokhagymát felaprítjuk.
Egy lábasban összeolvasztjuk a vajat az olívaolajjal, beletesszük a hagymákat és fedő
alatt, lassú tűzön 10-15 percig pároljuk.
2.Ezután hozzáöntjük a zöldség alaplevet, beletesszük a megpucolt és kisebb darabokra
vágott burgonyát, felforraljuk, majd mérsékelt tűzön addig főzzük, míg a burgonya megpuhul.
Botmixerrel vagy turmixgépben pépesítjük a levest. Végül hozzákeverjük a tejszínt, sóval
és fehérborssal (nem feketét használtam a leves világos színe miatt!) ízesítjük, újra forraljuk.
A metélõhagymát apróra vágjuk, a tányérra kiszedett levesre szórjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr745148382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása