2013.03.19. 16:04
Póréhagyma krémleves
Annyira egyszerű, hogy nem kell mellé semmi szöveg.
HÚSVÉTRA ajánlom!!!
1.A póréhagyma fehér részét karikákra vágjuk, a mogyoróhagymát és a fokhagymát felaprítjuk.
Egy lábasban összeolvasztjuk a vajat az olívaolajjal, beletesszük a hagymákat és fedő
alatt, lassú tűzön 10-15 percig pároljuk.
2.Ezután hozzáöntjük a zöldség alaplevet, beletesszük a megpucolt és kisebb darabokra
vágott burgonyát, felforraljuk, majd mérsékelt tűzön addig főzzük, míg a burgonya megpuhul.
Botmixerrel vagy turmixgépben pépesítjük a levest. Végül hozzákeverjük a tejszínt, sóval
és fehérborssal (nem feketét használtam a leves világos színe miatt!) ízesítjük, újra forraljuk.
A metélõhagymát apróra vágjuk, a tányérra kiszedett levesre szórjuk.
Szólj hozzá!
Címkék: leves húsvét
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentek