spaghetti-twist.jpgAzt hiszem a tészta az, amihez a legvégső esetben nyúlhat az ember. Legyen otthon bármilyen típusú tészta, 10 perc alatt megfő, addig összedobunk egy mártást, összekeverjük az egészet és kész is. Arányokat nem írok, mert ebben az esetben csak az ízlés számít. Sűrűbben szereted? Ne tégy bele több folyékony anyagot. Lágyabban szereted? Akkor krémesítsd. Pár "krém" típust leírok, hátha segít esténként...

Sajt mártás: Margarint felolvasztok egy edénybe, sózom, borsozom és mehet bele a reszelt sajt. Ha esetleg van több féle sajtod, ne sajnáld, tedd bele, ártani nem fog.Ha tejcukor érzékeny embernek főzöl, akkor natúr joghurttal vagy kókusztejjel öntsd fel, ha nem, akkor mehet bele a tej vagy tejszín. Persze szép fokozatosan hígítsd, hogy pont olyan legyen, amilyet Te szeretnél. Én szeretem benne az őrölt szerecsendiót.

Medvehagyma peszto: Egy kevés apróra vágott szalonnát (ami kéznél van, de a húsosabbal finomabb) kevés vajon és olajon pörcösre pirítasz. Külön, mondjuk 2 db tojást joghurttal vagy kókusztejjel (vagy tejszínnel) összekeversz, sózod borsozod, és belekeversz annyi medvehagymát, amennyitől szép zöld lesz. Vigyázni kell vele, mert nagyon markáns íze van, itt jó, ha betartjuk a kevesebb néha több elvet. A végén mehet minden egybe, és nagy lángon a tésztára sütjük, mint a tojásos tésztánál.

Borsós mártás: Kevés oliva olajon megpárolod a zöldborsót, amit sózol, borsozol, mehet bele fokhagyma ha szereted. Ha kész, pici olajjal, reszelt sajttal pürésíted botmixerrel (vagy ha nincs alaposan összenyomod egy villával) és mehet a tésztára. Itt érdemes "aránylag" sok olajat használni, hogy ne legyen száraz, ezért jobb az oliva mint a napraforgó olaj.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr855121422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása