Jazzar 2012.09.28. 07:47

Túró fánk 2

fánk_1.jpg

Vannak sajnos ételek, amit néha elfelejtek. De hogy miért... ? Nem is tudom.Ráadásul ez a fánk annyira egyszerű, hogy ha csak 1* elolvassa az ember a receptet, már kívülről tudja is. A hozzávalók pontos kimérésével nem nagyon kell foglalkozni, csak arányosítani. Már szerepel egy túró fánk itt a receptek közt és látszólag ugyan az, de pici változtatás van benne és valahogy egész más lesz mind kettő. No lássuk...

Hozzávalók: 25 dkg túró, 3 ek tejföl (de lehet joghurt is), 1 tojás, reszelt citrom héj, 3 ek cukor, 1 dkg élesztő (amit langyos tejben vagy vízben feloldunk), esetleg egy marék mazsola vagy aszalt gyümölcs, és annyi liszt, amitől összeáll a tészta. Cirka 15 dkg.

Az összes hozzávalót összekeverjük egy kanállal és kész. Én szoktam várni kicsit (10-15 percet) az élesztő miatt, de nem fontos. Bő, forró (de nem tűz forró) olajban kanállal szaggatva, vagy ha kicsit sűrűbb lett, akkor kézzel formázva kis adagokban megsütjük úgy, hogy egyszer megforgatjuk. Iszonyat gyorsan megsül, ezért nem szabad ott hagyni. Fahéjas porcukorral, lekvárral, csokimázzal, juharsziruppal tálalhatjuk. Mivel laktató, nem kell belőle túl sok, ez az adag 4 személyre is elég!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr694807710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása