Jazzar 2012.08.31. 10:37

Anita ropogósa...

szezámmag.png

Egy kolleganőm megkínált egy reggeli finomsággal. Még nem csináltam meg, mert ebben a percben kaptam meg a receptet, de kóstoltam és mivel nagyon finom, egyszerűen muszáj feltennem ide. Fogyókúrázóknak, emésztési problémákkal küszködüknek is remek, tehát hajrá, csináljunk sör/bor korcsoláyt!

Hozzávalók: 2,5 dl kukorica liszt, 2 dl tök vagy naprafogó mag, 1 dl szezám mag, 1,5 dl szezámmag darálva, 0,5 dl olaj, 1/2 tk só, 2,5 dl forrásban lévő víz és sütőpapír.

Az egészet összegyúrjuk/keverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt gáztepsire terítjük. Érdemes egy zacskót a kezünkre húzni, azzal elsimítani a tésztát, mert ragadós lesz. A sütőt 150 fokra állítva (gázsütő 3-as fokozat) 40-50 percig kell sütni, illetve inkább szárítani és lehet kihülés után tetszés szerint darabokra törni!

Igazán egyszerű és izgalmas ropogtatni való...

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr204732419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása