Jazzar 2011.04.21. 16:27

Hamis sajt krém

Mitől hamis? Hogy nincs benne sajt, csak olyan az íze. Mi kell bele? Joghurt és jó kedv:-)

Fogsz 3 db nagydoboz joghurtot. Egy erre alkalmas méretű tálba egy tésztaszűrőt teszel, amit kibélelsz egy (orvosi körökben hasi törlőnek hívott) könnyű szövésű anyaggal, pelenkával, konyharuhával, mindegy mivel, csak tiszta legyen. Bele öntöd a joghurtot és beteszed a hűtőbe. És vársz. 3 napot!!! Ez idő alatt lecsöpög az összes savó és csak a krémes tejszínszerű anyag marad.

Ebbe aztán bármit belekeverhetsz ízlés szerint. Picire vágott lila hagymát, sót, borsot, majorannát, oregánót, petrezselymet, kockára vágott sonkát, kolbászt vagy bármit ami otthon van. Az ízesítést azért nem írom le, mert ebben a receptben az a legjobb, hogy mindegyik saját találmány:-)

Jó kreatívkodást!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzekholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr782845320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egressym 2011.05.17. 09:29:52

Ez nem lehet igaz!
Napok óta azon gondolkodom, hogy majd ha lesz egy csöpp időm akkor utána nézek a neten, mivel lehetne kiváltani a vajkrémeket, mert sajnos felfedeztem, hogy xantál és guárgumi nevezetű "finomságokat" tesznek bele, csak azt nem tudom miért?
Erre Hugicám tegnap este szól, hogy csinált egy ilyen jó kis oldalt, reggel ránézek és ez az első recept, amit látok.
Ez nem lehet véletlen!!!!!!!!
süti beállítások módosítása